DMI-ecosyteem logo

Gebiedsontwikkeling in Dordrecht: deze innovatieve tools zijn nu al inzetbaar

Tijdens de bijeenkomst van het DMI-ecosysteem op het Urban Future Congres 2024 benadrukt Ronald Buitenhek, programmadirecteur van de Stadsas Dordt, het belang van samenwerking met andere overheden en bedrijven, en het belang van digitalisering. Ruim tien organisaties die deelnemen aan DMI lieten oplossingen zien die Dordrecht én andere steden direct kunnen helpen om de uitdagingen in gebiedsontwikkeling aan te pakken.

Lees verder »

Vakantiepark neemt proef met zelfrijdende bezorgrobot

Vakantiepark Landal heeft de primeur van de eerste zelfrijdende robot op een Europees vakantiepark. Deze bezorgrobot gaat het parkteam ondersteunen bij het aanleveren en ophalen van linnengoed in de recreatiewoningen op het vakantiepark. Tijdens de proef werd de technische haalbaarheid van automatische voertuigen op semi-publieke terreinen onderzocht, met een focus op automatisch transporteren en op afstand besturen van logistieke goederen. Factoren zoals de kwaliteit van de dataconnectie, invloed van variabelen zoals weersomstandigheden, en de mogelijkheid tot aansturing vanuit externe locaties werden onderzocht.

Lees verder »

Connected Transport Week 2024

Verder werken aan landelijke opschaling van slimme logistieke datatoepassingen in de praktijk    Van 17 tot 20 juni vindt de landelijke Connected Transport Week plaats. Vervoerders,

Lees verder »

Connected Transport Week 2024: verder werken aan landelijke opschaling van slimme logistieke datatoepassingen in de praktijk

Van 17 tot 20 juni vindt de landelijke Connected Transport Week plaats. Vervoerders, wegbeheerders en logistieke IT-leveranciers kunnen tijdens verschillende evenementen kennis maken met slimme logistieke datatoepassingen. Deze technologieën dragen bij aan een veiliger en bereikbaar Nederland dat klaar is voor de toekomst. De week is een initiatief van verschillende samenwerkende regio’s (gemeentes en provincies) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om samen met de sector Connected Transport in de logistieke praktijk te brengen. 

Lees verder »
Ga naar de inhoud