Algemene voorzieningen – overleg box 1 partijen
DMI Centre
Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort
Verkeer is geen natuurverschijnsel dat vanzelf ontstaat. Verplaatsen van mensen en goederen is een gevolg van economische en maatschappelijke functies, zoals detail- en groothandel, toerisme en recreatie, sociaal-culturele voorzieningen, zakelijk en woon-werk verkeer. De manier waarop een stad wordt ingericht (de locaties en omvang van bijvoorbeeld zorg, onderwijs en kantoren) heeft direct effect op het verkeer in die stad. Daarnaast is in de afgelopen decennia het aantal inwoners in meerdere steden sterk toegenomen. De komende jaren zal er veel veranderen: binnenstedelijke woningbouw en gebiedsontwikkeling zullen leiden tot verdere verstedelijking. Dit biedt nieuwe uitdagingen en kansen voor gestelde doelen zoals het verbeteren of in stand houden van de bereikbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid. Het vergt ook dat we beter zicht krijgen op patronen, afwijkingen en kwetsbaarheden om verplaatsingen zo duurzaam en veilig mogelijk te maken.
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Marcel Westerman, thematrekker stedelijk verkeer.
Stedelijk verkeer is essentieel voor de leefbaarheid en duurzaamheid van steden, waarbij het inrichten van de stad en het begrijpen van mobiliteitspatronen cruciaal zijn voor succesvolle ontwikkeling.
Binnen het thema stedelijk verkeer zijn verschillende lopende projecten en programma’s waar we mee samenwerken en aan bijdragen. Gezamenlijk zorgen we voor een veilig, bereikbaar en toekomstbestendig Nederland.
klik op titel voor meer info
DMI Centre
Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort
DMI Centre
Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort
DMI Centre
Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort
Er is een probleem opgetreden bij het rapporteren van dit bericht.
Bevestig dat je dit lid wilt blokkeren.
Je zult niet langer in staat zijn om:
Let op Deze actie verwijdert ook dit lid uit je connecties en stuurt een rapport naar de site admin. Sta een paar minuten toe om dit proces te voltooien.
Talking Traffic is een publiek privaat samenwerkingsverband en de voorloper van het thema stedelijk verkeer. Binnen het samenwerkingsverband zijn toepassingen ontwikkeld om weggebruikers voertuigen onderweg voortdurend van actuele informatie te voorzien. Ook de uitrol van de intelligente verkeerslichten vond plaats binnen dit Partnership.
Het project VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie voor Routeadvies) maakt slim routeadvies op maat voor elke automobilist. Samen met wegbeheerders, serviceproviders en autofabrikanten werken ze samen aan digitaal verkeersmanagement.
Het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata is de plek waar overheden en marktpartijen mobiliteitsdata kunnen publiceren, vinden en gebruiken. Het gaat om data van wegen, openbaar vervoer, parkeren, waterwegen, deelmobiliteit en andere relevante data op het vlak van mobiliteit. Het NTM maakt de kwaliteit van de datasets inzichtelijk en werkt samen met andere instanties om de kwaliteit te verbeteren.
Gebruikers van ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia of TomTom hebben er wellicht al ervaring mee: ze krijgen een waarschuwing van un auto of app als een voertuig met knipperende lichten en sirenes nadert. De waarschuwing geeft het type voertuig en de richting aan waaruit het nadert. Dit is onderdeel van Safety Priority Services (SPS).