aerial photography of cars on parking lot

Lezing Mobility as a Commons 1 februari in Pakhuis de Zwijger

De kwaliteit van leven is voor veel mensen sterk afhankelijk van de beschikbare mobiliteit in de buurt. Wij zijn als land daarom constant bezig met nieuwe, efficiëntere manieren voor mobiliteitsvormen. Voorbeeld: niet ieder huishouden twee auto’s, maar met vijf huishoudens een gemeenschappelijke deelauto.

Binnen het Dutch Metropolitan Innovations (DMI)-ecosysteem ontwikkelt Townmaking een nieuwe manier van autoʼs delen: Door onderzoek naar de lokale uitdagingen, ontwikkelen ze een passende oplossing voor een buurt. Lokale coöperaties kunnen eigenaar worden van de voertuigen die ze nodig hebben: Mobility as a Commons. Het delen van autoʼs geeft kansen voor lokale overheden om de publieke ruimte beter in te richten. Het vermindert parkeerdruk, elektrische infra en mobiliteitskosten. Het verbindt burgers bovendien tot zelfstandige, zelfredzame coöperaties.
In 2024 gaat Townmaking aan de slag met verschillende gemeenten om meer coöperaties te vormen. Dit kickoff evenement is een mooie gelegenheid om nog deel te nemen en alles te weten te komen over deze nieuwe vorm van auto’s delen!

Reserveren kan via deze link: https://dezwijger.nl/programma/een-alternatief-voor-autobezit

Verwante Artikelen

Conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’

Carpoolend, met de (elektrische) auto, trein of fiets. Deelnemers aan de conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’ kwamen op donderdag 16 februari jl. op allerlei manieren naar DeFabrique in Utrecht. Dat bleek na een snelle peiling van dagvoorzitter Joost Hoebink, waarmee hij een dag vol inzichten, inspiratie en urgentie opende. Waar staan we met het slim en duurzaam vormgeven van mobiliteit? En hoe verhoudt de mobiliteitsopgave zich tot die andere grote doelen voor 2030? De Utrechtse Merwedekanaalzone diende als lichtend voorbeeld.

Samenvatting bevindingen Vervoerslogistieke Werkdagen 2024

De bijeenkomst van de Vervoerslogistieke Werkdagen bood inzicht in verschillende aspecten van slimme en duurzame logistiek, met deelnemers uit de Nederlandse en Vlaamse academische wereld, overheid en bedrijfsleven. De discussies en presentaties omvatten een breed scala aan onderwerpen, van stadslogistiek beleid en uitvoering tot de impact van modal shift en efficiëntiemaatregelen op CO2-reductie, spoorvervoer, logistiek onderwijs, en de economische aspecten van logistiek.

Ga naar de inhoud