DMI-ecosyteem logo

NIEUWS

Pas op: je nadert een schoolzone!

In de loop van 2024 krijgen automobilisten een digitale waarschuwing als ze in de buurt rijden van een schoolzone. Uit een proef blijkt namelijk dat meer dan de helft van de automobilisten zegt het gedrag aan te passen na een dergelijke waarschuwing.

Lees verder »

DMI en partners laten zich zien in Barcelona

Afgelopen week stond Barcelona weer volledig in het teken van de Smart City Expo. Als hèt internationale event op het gebied van slimme en duurzame steden vormde het een uitgelezen podium voor tal van partners van het DMI-ecosysteem om zich te laten zien. Naast een sterk groeiende 3-daagse beurs was

Lees verder »

Negen IT-partijen gecertificeerd voor leveren Connected Transport-diensten

Negen IT-partijen ontvingen vandaag een certificaat voor de Connected Transport-toepassingen die zij ontwikkelden voor de logistieke sector. Dankzij de toepassingen krijgen vrachtwagenchauffeurs real-time informatie in hun in-truck systemen, en kunnen zij beter anticiperen op actuele verkeerssituaties. Dit verhoogt de verkeersveiligheid en zorgt voor duurzamer rijgedrag. Met de certificering wordt aangetoond

Lees verder »

Atlas of Urban AI toont digitalisering in steden

Artificial Intelligence (AI) wordt steeds meer ingezet in de stedelijke omgeving. De Atlas of Urban AI brengt al deze ontwikkelingen in kaart. Het is een crowdsourced verzameling van AI-initiatieven die zijn ontwikkeld en geïmplementeerd in steden over de hele wereld.

Lees verder »

Ontwikkeling Digital Twin voor Flevoland en Almere van start

Op 16 oktober vond de kick-off plaats van de ontwikkeling van Digital Twin, één van de toepassingen binnen het DMI-ecosysteem. Een Digital Twin (DT) is een virtuele kopie van de werkelijkheid. Zo’n kopie vergroot het (actuele) inzicht in de stad, en zorgt zo voor betere beleidskeuzes.

Lees verder »
Ga naar de inhoud