Nieuw handboek over stedelijke gebiedstransformatie

Hoe transformeer je een stedelijk gebied op een manier die leefbaarheid, duurzaamheid en samenwerking in balans brengt?

Het nieuwe handboek Stedelijke Gebiedstransformatie – Strategisch sturen in de veranderende stad biedt antwoorden, inzichten én concrete handvatten.

Steden zijn de motoren van onze economie en innovatie, maar staan tegelijkertijd onder druk door uitdagingen zoals klimaatverandering, woningnood en ruimtelijke schaarste. Dit praktijkgerichte boek – geschreven door Saskia Beer, Wouter Jan Verheul, Tom Daamen, Erwin Heurkens en Maarten Hoorn, vanuit het programma Stedelijke Transformatie van de TU Delft– helpt professionals in overheid en markt bij het strategisch sturen van gebiedstransformaties.

Gebaseerd op acht jaar ervaring in de praktijk, biedt dit handboek waardevolle lessen over onder meer:

  • De complexiteit en dynamiek van transformatieopgaven

  • Het sturen op meerdere schaalniveaus en belangen

  • Financiering en waardebepaling van gebieden

  • Effectief samenwerken en organiseren

  • Integratie van kwaliteit en duurzaamheid

De publicatie is geschreven voor beleidsmakers, projectleiders, adviseurs en andere professionals die direct of indirect betrokken zijn bij stedelijke gebiedsontwikkeling.

Download nu het handboek (196 pagina’s, april 2025)

Laat je inspireren en werk mee aan toekomstbestendige stedelijke omgevingen!

Verwante Artikelen

Samen aan de slag met slimme duurzame verstedelijking en logistiek

Ineke Meijer en Cathelijne Hermans zijn sinds maart aangesteld als nieuwe programmamanagers slimme duurzame verstedelijking en logistiek. Op 18 april presenteerden zij het vernieuwde Plan van Aanpak voor Logistiek aan 20 vertegenwoordigers vanuit gemeenten. Met vier nieuwe actielijnen leggen zij de basis voor het vervolg van slimme duurzame verstedelijking en logistiek, en de inpassing van stadsdistributie in het DMI-ecosysteem.

Reacties

Ga naar de inhoud