DMI-ecosyteem logo
Home Events-community - DMI-ecosysteem Future City Homepage event Gezond stedelijk leven – Hoe kunnen we gezamenlijk meer impact maken? – Slimme stad, zo doen we dat

Gezond stedelijk leven – Hoe kunnen we gezamenlijk meer impact maken? – Slimme stad, zo doen we dat

Tegen 2030 leeft meer dan 80% van de Nederlandse bevolking in een stedelijke omgeving. De noodzaak om gebieden snel te ontwikkelen en nieuwe woningen te realiseren is daarmee groot. Tegelijkertijd moet er aandacht zijn voor klimaatverandering, energietransitie, mobiliteit, veilige en duurzame voedselketens en schaarse grondstoffen. Maar bovenal moet er aandacht zijn voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die er wonen, werken en recreëren. Het ontwikkelen en behouden van een gezonde leefomgeving is dan ook van cruciaal belang. Want omgevingsfactoren, zoals waar we wonen en werken, wat we eten, in welke mate we worden blootgesteld aan luchtverontreiniging, welke sociale interacties we hebben en welke leefstijlkeuzes we maken verklaren naar schatting voor zeventig procent het ontstaan van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.

Voor het bereiken van een gezonde leefomgeving moet een breed scala aan parameters rond milieu, fysieke inrichting en sociale samenhang en gedrag worden meegewogen. Op 18 juni gaan we daarom in gesprek over deze parameters en wisselen we kennis uit op het thema gezond stedelijk leven met onder andere het DKHGSL en kijken we waar we elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Aanleiding

DKH GSL & DMI – Thema gezond stedelijk leven

Samen zijn we sterker

  • Het DMI-ecosysteem richt zich op slimme, duurzame verstedelijking en mobiliteitsvernieuwing en hoe we meer samenhang kunnen vinden in opgaven. Verschillende partners en aangesloten partijen zijn bezig met het thema monitoring en doen al projecten op gebied van gezond stedelijk leven.
  • DKH GSL richt zich op wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten. Evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving.

Meer informatie vind je op de website van Slimme stad, zo doen we dat en FutureCity.

Wil je erbij zijn? Klik dan nu op de knop hieronder of hiernaast en meld je aan!

Datum

18 jun 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:00

Meer informatie

Aanmelden

Etiketten

DMI-ecosysteem,
Homepage event

Locatie

DMI Centre
Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort
QR-code

Reacties

Ga naar de inhoud