DMI-ecosyteem logo

Dag van de Stad

Kom je maandag 4 november naar het groene en royale Apeldoorn voor de Dag van de Stad 2024? We nodigen je uit om op zoek te gaan naar wat inwoners in de stad en omstreken (on)gelukkig maakt.

Het vinden van geluk is voor iedereen een zoektocht. Of het nu gaat om bestaanszekerheid, veiligheid, of een dak boven je hoofd.
‘Buiten gewoon gelukkig’ is daarom het veelomvattende thema van de Dag van de Stad 2024.

Wat maakt inwoners (on)gelukkig? En wat zijn de verschillen in welbevinden tussen steden en dorpen, steden onderling en binnen wijken en straten? Samen bekijken we hoe we dit kunnen verklaren en beïnvloeden.

Het programma: samen op zoek naar geluk

Met inspirerende experts, visionairs, stedelijke professionals en betrokken bewoners onderzoeken we wat geluk betekent en hoe je dit vormgeeft in stad en omliggende regio. Met excursies laat Apeldoorn zien hoe groen en groei samengaan in hun binnenstad, wat we kunnen leren van de bewoners van de Apenheul en hoe de iconische fabriek van Zwitsal transformeert naar hippe woonwijk.  Zie hier de beschrijvingen van excursies. In de ontwerpateliers leer je op een creatieve manier te kijken naar stedelijke vraagstukken. En in de specials en stadspraatjes hoor je tal van goede voorbeelden en uitzonderlijke initiatieven.

Ook dit jaar nemen inspirerende sprekers je weer mee in hun last lecture. We horen onder meer correspondent uit Rotterdam en verre omstreken Arjen van Veelen, architect Herman Hertzberger, biologisch psycholoog Meike Bartels straatarts Michelle van Tongerloo en Jan Vapaavuori, oud-burgemeester van de gelukkigste stad in Europa: Helsinki. Journalist Mischa Blok gaat in gesprek met bewoners die zich buitengewoon inzetten voor onze gaststad en in het theater pakken kritische denkers, theatermakers en verhalenvertellers het podium.

Tussendoor ontmoeten we elkaar steeds in Orpheus, onze thuisbasis van deze dag. Voor lunch, diner en een hoofdprogramma onder leiding van onze dagvoorzitter Harm Edens.

Aanmelden kan hier, of kijk voor meer informatie op dedagvandestad.nl.

 

Datum

04 nov 2024

Tijd

De hele dag

Locatie

Apeldoorn

Organisator

VNG
QR-code

Reacties

Ga naar de inhoud