DMI-ecosyteem logo
Home Events-community - DMI-ecosysteem Connected Transport Slimme Logistiek Connected Transport & Kansen voor de logistiek met Automated Trucks

Connected Transport & Kansen voor de logistiek met Automated Trucks

19 juni a.s. organiseert Connekt een bijeenkomst in de middag over kansen voor de logistiek met automated trucks. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met elkaar over autonoom vrachtvervoer en de weg ernaartoe.

Richard Bishop schetste onlangs in Forbes dat er een verschuiving in de industrie plaatsvindt van technische ontwikkelingen naar praktische toepassingen. Maar wat betekent dat voor de Europese markt? En wat betekent dat voor Nederland? Kan de toenemende groei van logistieke bewegingen met daarbij een groeiend chauffeurstekort versnelling geven aan de implementatie van autonome trucks? En is connectiviteit van voertuigen met de infrastructuur (V2X) noodzakelijk om autonoom rijden mogelijk te maken? Dit zijn vragen waar wij nog geen antwoord op hebben en waar we graag met jou over in gesprek gaan.

Centraal tijdens deze bijeenkomst staat het vanuit kennis, markt èn overheid inzicht krijgen over de huidige ontwikkelingen en een doorkijk naar straks. TNO vanuit onderzoek en technologie, overheid over beleid en speelruimte, markt over wensen en mogelijkheden.

Vanuit de Connected Transport Week zullen we een presentatie geven over hoe connectiviteit tussen intelligente infrastructuur en in-truck informatievoorziening (V2X met behulp van lange-afstandscommunicatie, 4G/5G) een eerste stap zijn naar autonoom rijden, en wat er nu al in Nederland beschikbaar is.

Opgeven kan via de website van Connekt. Mail voor vragen naar [email protected]

Datum

19 jun 2024

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Future Mobility Park
Galileistraat 15Z, 3029 AL Rotterdam
QR-code

Reacties

Ga naar de inhoud