Aanbesteding ROMO-2: Innovatiepartnerschap voor verkeersdata

Het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) lanceert een nieuwe tender voor het project Road Monitor 2 (ROMO-2), in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Het doel van ROMO-2 is om wegbeheerders in Nederland te voorzien van realtime voertuigdata, die wordt gebruikt om verkeersmanagement, wegonderhoud en veiligheid te verbeteren.

Lees verder »

Projectmanagers stappen in de wereld van stadslogistiek: Abel en Mike krijgen inzichten van chauffeurs

In een gezamenlijke inspanning om stadslogistiek veiliger, efficiënter en duurzamer te maken, werken deelnemers van het DMI-ecosysteem aan digitale oplossingen en maatregelen. Het doel is duidelijk: minder ritten en schonere logistiek. Maar de grote vraag blijft: hoe kunnen deze doelen in de praktijk worden bereikt, en welke uitdagingen staan logistieke dienstverleners te wachten? Om een beter beeld te krijgen van de praktijk en de uitdagingen, zijn projectmanagers Abel Bosman en Mike van Dijk ingestapt in de vrachtwagen

Lees verder »

Groningen laat inwoners met vr meedenken over gebiedsplannen

De digitalisering van het Groningse Suikerunieterrein gaf de gemeente en omwonenden meer inzicht in de plannen voor het gebied. Dit proefproject, gestart in 2019, was het begin van een grotere visie: het hele stedelijke landschap digitaal vormgeven. Inmiddels werkt de gemeente aan een virtuele omgeving van de stad, waar medewerkers en inwoners door de Groningse gebiedsplannen kunnen “wandelen”.

Lees verder »
Ga naar de inhoud