DMI-ecosyteem logo

Publiek Vervoer Groningen Drenthe winnaar Nederlandse Privacy Awards

Tijdens een conferentie over privacy zijn deze woensdag de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Publiek Vervoer Groningen Drenthe werd tot Winnaar uitgeroepen in de categorie Toepassing.

Publiek Vervoer Groningen Drenthe zet zich in voor samenwerking tussen overheid en vervoersaanbieders, om zo een sociaal mogelijk vervoersaanbod te garanderen in de regio. Effectieve samenwerking vereist inzicht in reisbehoeften en reisgedrag van de betreffende doelgroepen. Publiek Vervoer Groningen Drenthe analyseert reisgedrag zonder inzage in persoonsgegevens. Dat ligt extra gevoelig wanneer het een kwetsbare groep betreft, zoals in dit geval Wmo-geïndiceerden.

De jury oordeelde dat Publiek Vervoer Groningen Drenthe in samenwerking met Roseman Labs de best beschikbare privacybescherming gevonden heeft voor het analyseren van reisgedrag, zonder inzage in de persoonsgegevens van reizigers van meerdere vervoersorganisaties. Dit in een omgeving waar dit type analyse nog niet of nauwelijks wordt toegepast.

De Nederlandse Privacy Awards bieden een podium aan organisaties die Privacy zien als een kans zien om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken. De Awards worden jaarlijks door Privacy First uitgereikt rond de Europese Dag van de Privacy.

Verwante Artikelen

Het wenkend perspectief van publiek vervoer

Op dinsdag 9 april kwamen ruim 120 genodigden bij elkaar voor de bijeenkomst publiek vervoer in Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst van het DMI-ecosysteem spraken vervoerders, reizigersorganisaties, dienstverleners en overheden met elkaar over de kansen en uitdagingen van Publiek Vervoer, waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet in één samenhangend mobiliteitssysteem.

Conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’

Carpoolend, met de (elektrische) auto, trein of fiets. Deelnemers aan de conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’ kwamen op donderdag 16 februari jl. op allerlei manieren naar DeFabrique in Utrecht. Dat bleek na een snelle peiling van dagvoorzitter Joost Hoebink, waarmee hij een dag vol inzichten, inspiratie en urgentie opende. Waar staan we met het slim en duurzaam vormgeven van mobiliteit? En hoe verhoudt de mobiliteitsopgave zich tot die andere grote doelen voor 2030? De Utrechtse Merwedekanaalzone diende als lichtend voorbeeld.

Rijk investeert zes miljoen euro om publiek vervoer in Zeeland mogelijk te maken

AMERSFOORT – Minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Harry van der Maas van Provincie Zeeland kondigen op 13 november 2023 aan dat door het ministerie een bedrag van zes miljoen euro beschikbaar wordt gesteld om publiek vervoer in Nederland mogelijk te maken. Komend jaar gaat Zeeland als eerste met dit nieuwe publieke vervoerssysteem van start. Dit is bekendgemaakt tijdens de conferentie Bereikbaarheid voor Iedereen in Amersfoort.

Reacties

Ga naar de inhoud