Lancering van Open Mobility Network: een open ecosysteem voor mobiliteit

Automicle en VCCR lanceren Open Mobility Network (OMN). Dit initiatief is gericht op het samenwerken van duurzame en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen. OMN brengt technologie, innovatie en partijen bijeen om de mobiliteit te organiseren.

OMN verbindt overheden, burgers en organisaties. Het biedt een open netwerk waar mobiliteitsaanbieders zich eenvoudig bij aan kunnen sluiten en verbindt gebruikers met het mobiliteitsaanbod. OMN stimuleert innovatie en versterkt de lokale economie. Overheden en stakeholders kunnen het mobiliteitsaanbod sponsoren of stimuleren in lijn met maatschappelijke doelen. Het mobiliteitsaanbod kan op vele manieren digitaal ontsloten worden zoals via website, widget, whatsapp en apps.

Doel van dit initiatief

De uitdagingen in bereikbaarheid, duurzaamheid en de behoefte aan inclusieve mobiliteit, beantwoord OMN met innovatie en samenwerking. Exclusiviteit en gesloten platforms bieden onvoldoende een oplossing. De open technologie van OMN is in staat deze uitdagingen aan te pakken. Automicle en VCCR nodigen bedrijven, overheden en andere stakeholders uit om deel te nemen aan het OMN en samen te werken aan een open netwerk voor mobiliteit.

Over OMN

OMN streeft naar synergie binnen de mobiliteitssector door een open en gedecentraliseerd netwerk te bieden. OMN creëert een ecosysteem waarin mobiliteit soepel en naadloos aansluit op de behoeften van de gemeenschap. In Nederland wordt OMN onder andere toegepast binnen het Living Lab MaaS in de provincie Utrecht. In het buitenland wordt het netwerk toegepast voor mobiliteit en e-commerce. Voor meer informatie of om deel te nemen aan OMN, kunt u contact opnemen via info@openmobilitynetwork.com of 010-4000240.

Verwante Artikelen

DMI-ecosysteem als aansprekend voorbeeld opgenomen in OESO-rapport ‘Smart City Data Governance’

Het DMI-ecosysteem is als internationale voorbeeldcasus opgenomen in het OESO- rapport over Data Governance in Smart Cities. Op 13 oktober werd dit rapport online gelanceerd, als initiatief vanuit de OESO Working Party on Urban Policy (WPURB). Doel is beleidsmakers in staat te stellen effectief databeleid te voeren voor de slimme stad, voortbouwend op internationale ervaringen. 

Conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’

Carpoolend, met de (elektrische) auto, trein of fiets. Deelnemers aan de conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’ kwamen op donderdag 16 februari jl. op allerlei manieren naar DeFabrique in Utrecht. Dat bleek na een snelle peiling van dagvoorzitter Joost Hoebink, waarmee hij een dag vol inzichten, inspiratie en urgentie opende. Waar staan we met het slim en duurzaam vormgeven van mobiliteit? En hoe verhoudt de mobiliteitsopgave zich tot die andere grote doelen voor 2030? De Utrechtse Merwedekanaalzone diende als lichtend voorbeeld.

Rijk investeert zes miljoen euro om publiek vervoer in Zeeland mogelijk te maken

AMERSFOORT – Minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Harry van der Maas van Provincie Zeeland kondigen op 13 november 2023 aan dat door het ministerie een bedrag van zes miljoen euro beschikbaar wordt gesteld om publiek vervoer in Nederland mogelijk te maken. Komend jaar gaat Zeeland als eerste met dit nieuwe publieke vervoerssysteem van start. Dit is bekendgemaakt tijdens de conferentie Bereikbaarheid voor Iedereen in Amersfoort.

Voortgangsbericht DMI-ecosysteem

Op 24 februari heeft de Ministerraad, op advies van Het Nationale Groeifonds, een positief besluit genomen over de toekenning van 85 miljoen euro aan het DMI-ecosysteem. Bovenop dit bedrag investeren bedrijven en gemeenten gezamenlijk nog eens 93 miljoen.  We zijn blij met het vertrouwen en het commitment van deelnemende partijen. Op 28 februari zijn we met een afvaardiging van deze deelnemers bij elkaar gekomen en voortvarend aan de slag gegaan met de realisatie. Via dit bericht praten we je graag

Reacties

Ga naar de inhoud