DMI-ecosyteem logo

DMI en partners laten zich zien in Barcelona

Afgelopen week stond Barcelona weer volledig in het teken van de Smart City Expo. Als hèt internationale event op het gebied van slimme en duurzame steden vormde het een uitgelezen podium voor tal van partners van het DMI-ecosysteem om zich te laten zien. Naast een sterk groeiende 3-daagse beurs was er op maandag het Business Forum en – met dank aan Future City Foundation, RVO en Amsterdam Smart City – een drukbezocht side programma.

In het NL paviljoen was onder andere een Future Build Hub ingericht, waar bezoekers kennismaakten met de gemeenschappelijke dataomgeving van Monady. Hiermee kan de efficiency tijdens bouwontwikkelingen ingrijpend worden verbeterd en kunnen ook op het gebied van circulariteit grote stappen worden gezet. TNO ontwikkelde een speciale challenge voor beursbezoekers, waarbij zij met behulp van de Urban Strategy Tool de eigen wijk konden inrichten. In samenwerking met o.a. Microsoft, de Green Innovation Hub en BTG was de gemeente Almere aanwezig met een speciale challenge in Minecraft. Ook hier konden bezoekers zelf aan de slag met de volledige ontwikkeling van de wijk Pampus in Almere, met plannen voor de bouw van ca. 20.000 nieuwe woningen. Gemeente Rotterdam en FutureInsight trokken veel bezoekers met hun presentatie van het Urban Data Platform, een van de opdrachten die recent vanuit DMI is toegekend. Ook partijen als Heijmans, NS, Hardt Hyperloop, de gemeenten Breda, Alkmaar, Den Haag, Husense, City Charge EU, Tiler Charge en de Trade & Innovate partners (Amsterdam, ROM Utrecht en Brainport Regio) waren zichtbaar in het paviljoen en zorgden met elkaar voor drie drukbezochte dagen.

In het drukbezochte Nederlandse paviljoen op de beursvloer werd druk genetwerkt met collega’s uit eigen land en de rest van de wereld, waarbij vooral veel buitenlandse bezoekers uit onder meer Singapore, Zweden en de Baltische staten aangaven bewondering te hebben voor de manier waarop in ons land Rijk, steden en regio’s, bedrijfsleven en kenniswereld elkaar hebben gevonden in een ecosysteem.
Joren Bassant deed namens Stadszaken.nl verslag vanuit Barcelona en bracht uiteraard ook een bezoek aan het NL paviljoen en de aanwezige DMI-partners. Lees hier wat hij schreef over DMI en de eerste contracten. Uiteraard schreef hij ook over de belangstelling van buitenlandse beursbezoekers voor DMI en over nieuwe partners softwarebedrijf Argaleo en databedrijf Civity.

De komende weken vinden met verschillende partijen vervolggesprekken plaats, DMI is volop in beweging.

Verwante Artikelen

Conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’

Carpoolend, met de (elektrische) auto, trein of fiets. Deelnemers aan de conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’ kwamen op donderdag 16 februari jl. op allerlei manieren naar DeFabrique in Utrecht. Dat bleek na een snelle peiling van dagvoorzitter Joost Hoebink, waarmee hij een dag vol inzichten, inspiratie en urgentie opende. Waar staan we met het slim en duurzaam vormgeven van mobiliteit? En hoe verhoudt de mobiliteitsopgave zich tot die andere grote doelen voor 2030? De Utrechtse Merwedekanaalzone diende als lichtend voorbeeld.

Ga naar de inhoud