DMI-ecosyteem logo

DMI Centre voor slimme, duurzame steden feestelijk geopend

Het DMI Centre, gevestigd aan de Barchman Wuytierslaan 10 in Amersfoort, opende op woensdag 7 februari de deuren. Het Centre biedt het DMI netwerk een fysieke plek, centraal gelegen in het land, waar publieke en private partners elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek voor kennisuitwisseling, training en opleiding, overleg, demo’s en samenwerking.

Een groot aantal partners van het DMI-ecosysteem wist de locatie van het nieuwe DMI Centre in Amersfoort woensdagmiddag 7 februari al te vinden. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst werd het gezelschap van publieke en private partijen welkom geheten door een trotse wethouder Tyas Bijlholt van Amersfoort. In zijn welkomstwoord herinnerde hij de aanwezigen eraan dat zijn stad nu niet alleen de beste stad van Europa is, maar ook nog eens het enige èchte DMI Centre voor slimme, duurzame steden herbergt. Met de grote opgaven waar Amersfoort – net als vele andere steden verspreid over ons land – voor staat op het gebied van woningbouw, mobiliteitsvernieuwing, klimaat en energie gaf de wethouder aan heel blij te zijn met het nieuwe DMI Centre.

Caspar de Jonge ging kort in op de historie van de samenwerking op het gebied van slimme en duurzame steden en benadrukte het grote belang van het hebben van een Centre als dit. Het biedt het netwerk een fysieke plek, centraal gelegen in het land, waar partners elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek voor kennisuitwisseling, training en opleiding, overleg, demo’s en samenwerking. Leden kunnen vanaf nu via het DMI-platform onder andere een zaal reserveren in het DMI Centre en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten.

Bij wijze van openingshandeling werden verschillende partners namens het gezamenlijke bedrijfsleven, gemeenten en het Rijk uitgenodigd met elkaar een kleurrijke puzzel te leggen, waarop de gevleugelde woorden zichtbaar werden: ‘Hierbij verklaren wij het nieuwe DMI Centre voor slimme, duurzame steden voor geopend’. Tijdens de aansluitende borrel werden de eerste reserveringen gemaakt voor de zalen in het Centre en was er uitgebreid gelegenheid om bij te praten.

Een ruimte reserveren in het DMI Centre kan via de Reserveringstool op het DMI-samenwerkingsplatform.

Verwante Artikelen

Conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’

Carpoolend, met de (elektrische) auto, trein of fiets. Deelnemers aan de conferentie ‘MaaS, hubs en deelmobiliteit – mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden’ kwamen op donderdag 16 februari jl. op allerlei manieren naar DeFabrique in Utrecht. Dat bleek na een snelle peiling van dagvoorzitter Joost Hoebink, waarmee hij een dag vol inzichten, inspiratie en urgentie opende. Waar staan we met het slim en duurzaam vormgeven van mobiliteit? En hoe verhoudt de mobiliteitsopgave zich tot die andere grote doelen voor 2030? De Utrechtse Merwedekanaalzone diende als lichtend voorbeeld.

Voortgangsbericht DMI-ecosysteem

Op 24 februari heeft de Ministerraad, op advies van Het Nationale Groeifonds, een positief besluit genomen over de toekenning van 85 miljoen euro aan het DMI-ecosysteem. Bovenop dit bedrag investeren bedrijven en gemeenten gezamenlijk nog eens 93 miljoen.  We zijn blij met het vertrouwen en het commitment van deelnemende partijen. Op 28 februari zijn we met een afvaardiging van deze deelnemers bij elkaar gekomen en voortvarend aan de slag gegaan met de realisatie. Via dit bericht praten we je graag

Samenvatting bevindingen Vervoerslogistieke Werkdagen 2024

De bijeenkomst van de Vervoerslogistieke Werkdagen bood inzicht in verschillende aspecten van slimme en duurzame logistiek, met deelnemers uit de Nederlandse en Vlaamse academische wereld, overheid en bedrijfsleven. De discussies en presentaties omvatten een breed scala aan onderwerpen, van stadslogistiek beleid en uitvoering tot de impact van modal shift en efficiëntiemaatregelen op CO2-reductie, spoorvervoer, logistiek onderwijs, en de economische aspecten van logistiek.

Reacties

Ga naar de inhoud